Orgazmus képesség vs orgazmus képtelenség

 

A női orgazmus képességről, annak fajtáiról, a frigiditásról nagyon sok megközelítésben olvashattok.
Tapasztalataim alapján, azok a nők akik a spiritualitás felé nyitottak, már eljutottak a pszichoszexuális fejlődésben arra a szintre, hogy képessé válhatnak a tantrikus szexuális élmények befogadására. Erről bővebben a Huszti Sanyitól olvashattok, itt:

http://onmegvalositas.hu/blog/husztisanyi/mire_jo_tantra_paroknak_es_szi…

A képesség bennünk él, kibontható, megtanulható, ennek ellenére nagyon sok nőnek gondot okoz még a normál szexuális együttlét élvezete is, orgazmus képességük vagy annyira gátolt, hogy egyáltalán nincs orgazmusuk, vagy pedig szükséges hozzá a csikló ingerlése.
Alapvetően fontosnak tartom magának a hüvelyi orgazmusnak a megtapasztalását, ami a belépő a további tantrikus élményekhez.

Nézzük először is magukat a gátlásokat, amik a testi-lelki mély megnyílást akadályozzák.
Terápiában a gátlásokat, blokkokat fel lehet oldani, más és más megközelítés és meditációs típus szükséges, attól függően, hogy maga az elakadás melyik időszakban keletkezett. A kapcsolatfelvétel a Belső Gyermekkel kiemelten fontos, mivel szexuális magatartás mind a férfiaknál, mind a nőknél pontosan visszajelzi, melyik életszakasz tanulnivalói akadtak el, negatív mintarendszert létrehozva. A negatív minták hozzák létre a fixációkat, mint például az anális vagy orális fixáció. Kielégítetlen gyerekkori szükségletek garmada, az oidipusz időszak erre még rátesz jó adag feldolgozatlan élményt.
A hét éves kor előtti blokkok szimbólum terápiával oldhatók fel, mert a gyermek énünk világa először tisztán ösztönös, később ösztönökkel és érzésekkel telített mágikus, mesés világ.
Kiemelten fontosnak tartom e mellett a tinédzser kori élmények átdolgozását is. Hiszen ha egy nőben, vagy egy férfiban ott maradt bármilyen negatív élmény és kinél nem, legyen az undor, megaláztatás, kudarc, az a megnyílás képességét nagy mértékben blokkolja.

Minden olyan szexuális együttlét, ahol a nő az orgazmusig nem jut el, kudarc.

Természetesen az egó a hárítási eszközeihez nyúl, mint például áthárítja a felelősséget a partnerre.
Ezzel szemben tény az, hogy olyan szexuális fejlettségű partnert vonzunk magunkhoz, ahol mi is valójában tartunk.
Addig, amíg egy nő nem tud beleszeretni a saját testébe, ünnepelni a nő-séget, addig felesleges elvárni a férfitől, hogy ezt helyette tegye meg.
A férfiak potencia és más szexuális problémái mögött szintén ott vannak azok az elakadások, amiket a kora gyerekkorból vagy a tinédzser korból hoztak magukkal.
Véleményem szerint sokkal nagyobb probléma maga a gátoltság, mint pusztán a szexuális technikák ismeretének hiánya. Hiszen ha a bennünk élő gyermeki rész nyitott és spontán, mindent kipróbál, a jelenben van, képes új dolgokat örömmel felfedezni, megélni. Amit a csakrákról érdemes tudni, az őselemi energiákról, szexualitásban elsősorban a tűz és a víz energiája kiemelten fontos, emellett a női-férfi energia vonalak, mint Ida és Pingala használata, pár meditációs gyakorlattal megtanulható, használható. A technikai részének az elsajátítása pedig legkevésbé a pornó filmekből, sokkal inkább tapasztalt partnertől, értékes erotikus olvasnivalókból hozzáférhető.

Mondok egy konkrét példát az elakadás működésére. A legsúlyosabb, legsötétebb élmény maga a megszégyenítés. Minél korábban történik, annál nagyobb a törés, amit okoz. A túl korai, kényszerített szobatisztaságra való szoktatás például létrehozza azt a karakter fixációt, ami berögzült kényszeres viselkedést jelent, hogy a megalázó szituációt újra és újrajátsza az illető, átélve ugyanazokat a fájdalmas élményeket és amit annak idején az anyjának visszatörleszteni nem tudott, azt a partnerén éli ki vagy megpróbálja kiélni.
A blokkok feloldása a nagyobb munka véleményem szerint. Ehhez szívesen adom a tapasztalatomat, tudásomat.

Comments are closed.