A tudatalattiban vannak azok a félelmek, vágyak, negatív és pozitív érzések, amiket az egónk vagy elutasított, vagy azért fojtott el, mert így tudott egy helyzetet túlélni és mert az adott érzés feldolgozásával akkor és ott képtelen volt megbirkózni. A gyermek a személyisége kialakulása során alkalmazkodik, minél inkább eltér a családi környezet az egészségestől, ahol hiányzik a támogató, elfogadó és elismerő környezet, ezzel szemben magas elvárásokat támasztanak és van amikor elhanyagolnak, de minden esetben ésszerűtlen mértékben korlátoznak, ott az érzéseidet is hazug módon jelzik vissza, annál több tudattartalom kerül le a tudatalattidba. Fontos megemlíteni, hogy az alkalmazott pszichológiai kutatások több mint 80 %-át arra használják fel, hogy manipulatív módon beprogramozzanak fogyasztásra. A családi környezet mellett nagymértékű hatást gyakorol a magyar iskolarendszer poroszos stílusa is, ami azt jelenti, a tehetségeseket elhanyagolják, arra ösztönöznek, amiből gyenge vagy, ami érdektelen, abból hozd fel magad közepes vagy jó szintre, a tehetségedre sem idő sem energia nem marad… Különösen erős hatást okoz a megélt traumák feldolgozatlansága, az erőszak, szóbeli vagy fizikai, akár veled, akár mással történt és végignézted, a szülők válása, szeretett személyek elvesztése és még sorolhatnám. A tudatalattiban vannak a fogadalmaink, a sorsforgatókönyvünk, amit családtag sorsának az átvállalása miatt vettünk magunkra, a megnézett mesék és minden, aminek az ismétlődése a 21-szerest meghaladta. Hogy példát mondjak, ha 21-nél többször hallottad béna vagy, egy részed ezzel teljes mértékben azonosul. Ez a részed, csetlik, botlik a világban, újra és újra kinevetik.

A tudatalatti átprogramozására egyszerűen azért van szükség, mert eleve programozva vagy. Programozva vagy arra, csavar légy a gépezetben, programozva vagy arra, sokat dolgozz és keveset keress, programozva vagy a magányra és sorolhatnám.

Észreveszed, hogy a legjobb képességeid és törekvéseid ellenére is érthetetlen kudarcaid vannak, kapcsolataid fájdalmakat okoznak, pótcselekvések sorától függesz.

Változtass belül!

Egyik módszer az átprogramozásra a pozitív megerősítések hallgatása, mantrázása. Ezt jó módszernek tartom azzal a kiegészítéssel, hogy bármit ha beírunk a tudatalattiba, az a felszínre tolja azt, ami azt megelőzően ott volt. Mint egy fogkrémes tubus, úgy működik, a tubus legalján van az új program, felülírás, mint a számítógépen, itt esélytelen. Beírni akkor lehet új programot, ha az ellentétes programmal nem akad össze, az emberek egy részénél a tiszta lapra beírt pozitív technika azonnal, látványosan működik, eredményeket hoz. Ezért ha azt mantrázod, szeretem magam és szeretve vagyok, minden olyan tudatalatti érzés, emlék betör a világodba, ami arról szól, dehogyis vagy Te szeretve, vagy álmok, vagy emlékek formájában, vagy bevonzod a külvilágból, hogy tudatosíthasd. Ezért az emberek beszámolnak arról, a pozitív technikák alkalmazása után az életük borult, helyzetük rosszabbá vált. Milyen emlék az, ahol azt élted meg, nem vagy szeretve? A legtöbb dologra nem is emlékszel, vagy ha mégis, tompán sajog csak vagy éppen nagyon fáj. Ha akkor szerettek csak, ha kiemelkedően jól tanultál. Nem voltál szeretve, ha gyengén teljesítettél, bármi volt éppen az oka, talán az, ember gyerekből vagy :-) Ha bárki mással összehasonlítottak és ebből rosszul jöttél ki. Ha magadra hagytak, amikor beteg voltál. Ha a munka, a szülő egója, ha a pénz nagyságrendekkel fontosabb volt mint Te. Ha a szülő vagy az iskola nem engedte, játsz, táncolj, álmodj. Elfojottad hát a félelmeidet, a sóvárgást, a megszégyenítés fájdalmát is, emellett az öröm, a játékosság, a kreativitás vágyát is. Vagy beálltál a sorba és feladtad, vagy újra és újra lázadtál, viszont a lázadás megrekedt, az igazi eredmény, áttörés elmaradt.

A másik módszer a tudatalatti átprogramozására jóval erősebb és profibb technika, ez pedig a vezetett meditáció. A szimbólumok hatása nagyon erőteljes, a vágyott cél a tudatalattiba beíródva megvalósul. Nagy előnye ennek, amikor meditációban csináljuk, hogy jóval többet ad, mint átprogramozást, ugyanis a gyakorlat megmutatja a hogyant, milyen út vezet a célhoz, milyen blokkokat, elakadásokat kell feloldani, hogy megvalósuljon. A gyakorlat mélyebb annál, mint hogy az egó általi hamis vágyakat programozzuk, közvetlenül a Lélek szintjéről kérjük le a válaszokat, a gátló tényezők feloldásának a módját és a vágy beteljesülésének a mikéntjét.
Természetesen a tudatalatti átprogramozása meditációban ugyanúgy a tudatosba emeli azt, amit fel kell oldani, meg kell tanulni, el kell fogadni vagy éppen elengedni kell… Ezért ez az első lépés, a beírt program megvalósulása attól függ, a személyiséged az átdolgozni valókat milyen technikával oldja, tenned kell érte, függ attól, mennyit fordítasz belső munkára egyedül, vagy segítővel, mennyire nagy a vágy és mennyire nagyok a múltbeli elakadások.

A harmadik módszer a Hellinger Családállítás, erről bővebben ott olvashatsz. Itt magához a módszerhez azt szeretném hozzáfűzni, hogy maga a családállítás kiváló módszer, mégis előfordul, hogy a várva várt, pozitív változás elmarad. Ennek kettő fő oka lehet, a családállítás vezetője rosszul fogta meg a témát. Ez történhet azért pélául, mert nagyobb mélységben kellene keresgélni, amire a családállító személyisége még nem érett meg. Ezt a problémát maga Bert Hellinger is jelzi. A másik, hogy bár az állítás a család energetikai mezejében jól sikerült, a témahozó állító a saját személyiségével, annak átformálásával képtelen egyedül mit kezdeni. Ehhez segítségre van szüksége, egyéni terápia formájában.

Fordulj hozzám bizalommal, ha szeretnél segítséget!

Bővebb infót találsz az Elérhetőség, árak menüpont alatt.