A Tudatosság útja – út a szeretetbe

 

Ahogy a negatív karma kioldódik, a karmikus egyenleg átlép a pozitív tartományba és az élet minősége javul. Ez természetesen nem lineáris módon, kiszámíthatóan, hanem kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel, megtorpanásokkal történik. Tendenciájában, nagyobb perspektívából ránézve a javulás tapasztalható. Ilyenkor „mindössze” az a feladat, rajta maradni az úton és elfogadni a javulás ütemét, feloldani a türelmetlenséget – ami egó ????

 

Ha nincs javulás, vagy egyre rosszabb a helyzet, az jel arra, valami nagyon nincs rendben, ez nem a lélek útja, hanem az egótól származó hibás döntések következménye. Minden döntésünknek karmikus hatása van, ami vagy pozitív, vagy negatív, ezzel a karmikus bankszámlával érkezünk meg, amikor ide ( vissza ) születünk a Földre. A negatív karma, mint például az, amikor anno másoknak lelki fájdalmat okoztunk, hullámokban tisztul, először kemény, nagyon fájdalmas tapasztalatok jönnek, majd ezek bosszúsággá szelídülnek. Ezt azért tartom fontosnak kiemelni, mert az egó hajlamos a negatív karmáját a programozott bűntudata miatt túl nagynak, iszonyúnak, borzasztónak, megbocsáthatatlannak és így tovább megélni. Egyrészt az Isteni kegyelem fényében bármilyen negatív karma kioldódik, másrész a pozitív karmánk is enyhíti a hatását. A programozott bűntudat viszont olyan vezeklési helyzetekbe sodor, ahol behódolsz egy másik ember egójának, a bűntudat be tudja betonozni a teljesen hamis áldozati szerepet. Vagy éppen önmagad helyett egy másik embert akarsz megváltoztatni, hogy neked jó legyen, vagy megmenteni az egész világot…

Ez érdekes projekció ( kivetítés magyarul ) amikor valaki téves úton jár, emiatt a helyzete egyre rosszabb és rosszabb, aztán ezt rávetíti a világra, hogy a világ tart negatív irányba. Az igazság fényében persze beláthatjuk, a világ jó irányba fejlődik. Pontosan az isteni akaratnak megfelelően.

A negatív karma oldása mellett fontos tudni, hogy a jóvátétellel is oldódik, vagyis olyan jó cselekedetekkel, amik a pozitív karmikus egyenleget növelik.

A pozitív karma feltételei, hogy a döntésem

– legyen nekem jó most

– legyen jó nekem a jövőben

– minden érintettnek legyen jó most

– és a jövőben

– ha érdek ellentétek miatt ezt képtelenség összehozni, akkor egyszerűen elkerülöm, hogy ártsak.

 

Hogy megértsd, miért kiemelten fontos, hogy a saját lelki jólléted kerüljön az első helyre, miért a saját tudatosságod fényének emelését kell szem előtt tartanod, képzeld el azt, milyen lenne az egészséged, ha a veséd például azt mondaná, beáldozom magam. Nem az a fontos, hogy jól legyek, hiszen az agy olyan csodálatos, az fontos, ami neki kell. Vagy a szív, ő fontos, én csak egy pisi tisztító szerkezet vagyok ???? Vagy úgy döntene a veséd, óh, ez a feladat, amit Istentől kaptam ez szánalmas, így nem lehetek boldog, nem csinálom a dolgom, inkább kéz, láb, szív vagy tüdő szeretnék ehelyett lenni… ????

Ha valaki lemond a saját lelki jóllétéről mások javára, például másolt családi minta miatt, akkor először kisebb, majd egyre nagyobb észhez térítő pofonokat kap az Élettől, vedd már észre, változtatnod kell.

Ajándékként megjelenik például egy súlyos betegség, amit persze addig, amíg az üzenete nem világos, a legkevésbé sem élsz meg ajándék gyanánt.

A negatív karma oldása két megközelítésben történik egy terápiás oldás során. Az egyik, hogy ha a karmikus tapasztalat lelki fájdalmat okoz, ezt a fájdalmat át kell élni, adtam és most kapom, ennyi, majd átadni gyógyulásra az isteni kegyelemnek. Lebontani róla a haragot, mások és magunk hibáztatását és még az önsajnálatot is. A másik, ami fontos megismerni a valódi okát annak, honnan jön a hibás minta és mire tanít maga a helyzet. Mert amíg a lecke nem világos, milyen lelki fejlődés az, amiért benne vagy egy kemény tapasztalatban, ez a tapasztalat addig ismétlődik, amíg le nem esik a tantusz, meg van, min kell változtatnod.

A karmikus leckék célja az, hogy jobb emberré válj. Belül, önmagadban történik meg a fejlődés. Magadat váltod meg.

Ha szeretnél konzultálni, karmákat, blokkokat oldani velem, most kedvezményt adok, az első alkalom 2000 Ft-ba kerül távban.

Bűntudat oldásához ajánlom a vezetett meditációmat

domoszlaikatalin on november - 13 - 2020

Comments are closed.