Az Ent a fában testet öltött Lény, minél idősebb a teste, annál bölcsebb a lelke. Fiatal fáknál éreztem, hogy nagyon segítőkészek és lelkesek ugyan, de jóval kevesebbet tudnak mint én, pránát szívesen adtak, de van amikor ennél többre van szükségünk.

Hogy hogyan kezdődött? Első élményem spontán történt. Horvátországban az apartmanunk előtt állt egy szép nagy pálma. Szeretem a pálmafákat. Hirtelen ötlettől vezérelve kinyitottam a szívem és átküldtem neki: szeretlek! Azonnal válaszolt, én is! A rezgés, amit átküldött, szavakkal csak nehezen körülírható, nagyon élő, nagyon üde, beburkolta az egész energiatestemet, megérintette a szívemet. Soha még ezt a típusú rezgést nem éreztem azelőtt. Azóta sem, mert olyan pálmafás volt.

Aztán Hermess barátom tanított energiákat érzékelni, kirándulásokon fákat öleltünk. Mégis az igazi segítséget a nagy kiborulások, érzelmileg felzaklatott állapotokban adták. Volt, hogy nem akartam, lássák az emberek, ahogy ölelem a fát, akkor a hátamat támasztottam a kiválasztott fához, a csakrák hátsó részét megnyitva feléjük.

Hogyan vedd fel a kapcsolatot velük és miben segíthetnek?

Először is hangolódj rá, most egy Enttel fogsz megismerkedni. Menj el egy erdőbe, egy parkba, vagy tiszteld meg a saját kertedben élő öreg diófát. Lépj oda hozzá és köszöntsd. Annyira végtelenül boldogok, ha végre egy ember kommunikál velük. Megértőek és türelmesek. Ha szeretetet szeretnél áramoltatni, öleld át a fát szemből. Kérd azt a típusú szeretetet, amiben a legnagyobb hiányod van, ne csak a szívedet, hanem a szolárt is nyisd ki, engedd, hogy úgy szeressen, ahogy szeretve kell legyél. Ha azt szeretnéd, hogy tanítson, hogy megtisztítsa az energia rendszeredet vagy válaszoljon a kérdéseidre, megtanítson, hogyan földeld le magad, akkor ülj a puszta földre és támaszd a hátadat neki. Legutóbb találtam egy olyan fát, aminek a törzse és a gyökerei kényelmes fotelt képeztek. Hozzá még párszor biztosan visszamegyek.

Miután köszöntél neki, kérd meg, hogy tisztítsa meg az aurádat és a csakráidat. Ez fontos, mert fel kell emelkedned az ő jóval magasabb, tisztább rezgésszintjére ahhoz, hogy a kommunikáció is működni tudjon. Megnyitod az aurádat és a csakráidat felé, beengedve az energiáját. Pusztán annyi a dolgod, legyél nyitott magára az élményre. Megkérheted a fákat, töltsenek fel pránával, vagyis életerővel. Ehhez még fizikai kontaktusra sincs szükség, elég megkérni őket, adják, és neked annyi a dolgod, hogy a légzéseddel a levegőben lévő pránát az alhasban lévő energiabankba töltsd be.

Legutóbb nagy múltbeli traumát nyitottam fel, aminek az energia lenyomata a lapockám magasságában volt. Túl nagy volt a fájdalom, hogy egy-két meditációval sikerüljön átégetni. Az Ent a szívcsakra hátsó részén lépett be az energiájával, elkezdte letisztítani, átmosni a lelki sebet, fizikailag éreztem, ahogy csinálja, ahogy halad lefelé és a gyökércsakrámon keresztül belevezeti a felesleget a földbe. Nem fogja megoldani helyetted azt, amiből tanulnod kell, viszont segít, hogy fizikailag és lelkileg is olyan állapotba kerülj, hogy sikeresen meg tudj birkózni a feladattal. A szétcsúszott, zavaros állapotok ugyanis nem alkalmasak a tudatosításra, mert ahhoz erő és tiszta fej szükséges.

Ha megkéred, képes felépíteni a földelésedet, vagyis energiaszálakat vezet a gyökércsakrádból és a talpadon keresztül le a földbe. Segít, mert megmutatja, hogy a földből hogy vedd fel a tiszta földenergiát, a víz típusú energiát és hogyan kell ezeket fel-le áramoltatni. Az érzés, amivel eggyé tudsz válni, onnantól a tied, mint képesség. A földelés képessége azt jelenti, hogy az életben maradáshoz szükséges anyagi forrásokat fel tudod venni és el is tudod engedni a felesleget. Megtanít a stabilitásra, ha kéred. Ez érdekes élményt adott. Egyszer szemből öleltem egy fát, full tele kudarcélménnyel és az Ent így kommunikált velem: átküldte az érzést, meg vagyok stabilan tartva, de kihúzta a lábam alól a földet. Lebegtem és tartott stabilan. Aztán leesett, hogy ez azt jelenti, teljesen át vannak vágva a gyökereim. Hát hogyne. Hiszen apám, anyám, mind a ketten megtagadtak, mint gyereküket. Mitől is lennének gyökereim.

A stabilitásról kérdeztem, ha olyan bölcs vagy, mondd csak el, hiszen könnyű neked, hogy a jó életbe legyek stabil, ha folytonosan mozgásban vagyok? Könnyű neked, itt állsz már több száz éve, senki a gyökereidet át nem vágta… Csöndes mosollyal küldte át a gondolatot, ez is belső képesség, mindegy, hogy egy helyben állsz vagy 180-al száguldasz… A lélek képessége.

A kommunikáció módja attól függ, melyik csakrádat tudod vevő állapotba hozni, vagyis melyik részeddel tudsz igazán megnyílni az Ent felé. Nyugodt, letisztult állapotban gondolatokkal, párbeszéddel is működhet a kommunikáció. Mutathat képeket, nekem legtöbbször mégis az érzések szintjén adja a válaszokat. Egyszer azt kérdeztem, miért nincs párkapcsolatom, miért vagyok egyedül. Viszonylag közömbös hangulatban voltam, kissé fáradtan egy csehországi erdőben leülve, hazaúton Dániából. Jött is a válasz, olyan zsigeri mélységű félelem borított el, hogy kész voltam tőle. Oké, ez félelem, de mitől félek, kezdtem el keresni a választ, jött is, bizony az elhagyástól… Megmutatta az okot és a probléma mélységét is. Bölcsek bizony.

Buddha sem véletlenül ült az alatt a bizonyos fa alatt. Az egó képes bezárulni a saját belső poklába, ahol az öngyötrő érzések és gondolatok öngerjesztő folyamatban képesek szívni a véredet. Ha minden más kudarcot vall, keress egy fát, segíteni fog.

Comments are closed.