Hogyan keletkezik a betegség a fizikai testben?

 

Történik velünk egy életesemény, vagy események sora, amikhez kapcsolódó érzéseinket elfojtjuk, vagy más módon leválasztjuk a történtekről. Mert fáj, mert szégyelljük magunkat, mert a biztonságérzetünket, a jó lelki közérzetünket romba dönthetné. Mivel az adott dolog azért történt meg velünk, mert valamit nagyon rosszul csináltunk, vagy azért, mert a lelki fejlődéshez szükségünk van annak az érzésnek az átélésére. Hogy átformáljon, empatikusabbá, bölcsebbé, érettebbé tegye a személyiségünket, ezért meg kell élni, mivel a tanítást a lelki szinten elhárítottuk, kénytelen a fizikai testben megjelenni, a testünk meghatározott részén létrejön maga a betegség.

A betegség pontosan azokat az érzéseket fogja kiváltani, amit ha bevállaltunk volna eredetileg a lelkünkben, egészségesek maradhattunk volna. 

Nézzünk erre konkrét példákat a teljesség igénye nélkül.

A félelem, hogy az anyagi javainkat a gyengeségünk miatt elveszíthetjük, létrehozza a hasmenést. A hasmenés az ahol az ”anyagot” nem tudjuk megtartani, és ami nagyon le fog gyengíteni.

Visszérprobléma: helytállás nagyon nehéz helyzetekben, ahol elfojtjuk annak a fájdalmát, hogy tönkre tesszük magunkat.

Cukorbetegség: az édes életre való vágy elfojtása, ahol a háttérben a szeretethiány áll, orális fixációvá válik az evés. Le kell mondani arról, ami édes és finom, a lélek elfojtja a veszteség megélését, cukorral pótolja a szeretetet egészen addig, amíg beteggé teszi magát. Ha nem hajlandó ezzel szembe nézni, a látását is elveszítheti. 

Ekcéma lelki oka: valaki irritál azzal, hogy a saját akaratát rád erőlteti, megszabja, mit tegyél. Érzelmi zsarolással, más kényszerítéssel átlépi a határaidat. Nem tudunk nemet mondani, pedig irritál, ezért az elfojtott méreg a testünket határoló bőrünkön keresztül távozik. 

Gyulladások, be vagy gyulladva, ugye?  Különböző területekhez tartozó félelmek okozzák. Torokgyulladás a kommunikációhoz és a felelősség bevállalásához kapcsolódik.

Fogíny gyulladás lelki oka az, hogy félünk attól valami fontosat nem tudunk megtartani. Az egészséges íny tartja stabilan a fogainkat.

Pattanásos arc: az ellenkező nem távol tartása erős gátlások miatt, általában félelem az érzelmi sérülésektől.

Derékfájás. Derekasan helyt állsz. Elfojtod a vágyadat a könnyebb életre, beletörődve a nehézségekbe. 

A gyógyuláshoz meg kell találni az összes lelki okot, ami kiváltotta a betegséget. A lelki okok feltárása viszont csak az első lépés, hiszen nem elég tudni, hogy milyen lelki problémákat hárítottál eddig. Egy fiatal nő, aki hozzám fordult, már évek óta szenvedett az ekcémája miatt. Gyorsan rendbe jött, mert kioldottuk a haragját az alkoholista szülője felé. Az apja kihasználta, irányította, kicsi szeretet morzsákért és sajnálatból megtett mindent az apjának, a haragját pedig elfojtotta. Hogyan csináltuk?

Megerősítettük az én-határokat, kijelölve azt, hogy a másik meddig szólhat bele az életébe. Lerakta annak a lelki tehernek a cipelését, hogy a másik ember sorsát megválthatja. A hiányzó szeretetet, elfogadást megélte meditációban, ezzel feltöltődött. Elfogadta a szülőjét és magát olyannak, amilyen.

Egy fiatal lánynál a probléma szívritmus zavar és bulímia volt. A szívcsakra túlpörgött, a szolár pedig energiahiánnyal küszködött. A szerethetőségének a hitét lerombolta a családja, az apja megtagadta, több családtag pedig állandóan rombolta az egóját kritikákkal, maximalista elvárásokkal. A megoldás az volt, hogy tanulja meg saját magát elfogadni és szeretni, megbecsülni. Ébredjen rá arra, hogy teljesítményektől függetlenül a lénye csodálatos és szerethető. Megérteni a többiek mit miért tesznek, mi az, amit tőlük kaphat, hiába akar önmagából többet adni, ha befogadásra viszont nem képes. Felismerte, mennyire fontos, hogy saját magát az első helyre tudja helyezni, ezáltal a szív és étkezési problémái megszűntek.

 

Pajzsmirigy alul és túlműködés lelki oka  – Torokcsakra

 

A torokcsakrához tartózó mirigy. A torokcsakra energiája támogatja a kommunikációt, az igazság érzetet és az önmegvalósítást. Védelmi pajzs mögé húzódik az az ember, aki családi minta miatt azt a programot kapta, kiállni önmagáért nem tud, más, ezért bántják, alárendelt szerepben kell élnie. Például csak azért, mert nő. Valódi értékeit vagy nem ismerik fel, vagy nem értékelik. A torokcsakra energiája magasabb szintű, mint a szolár csakráé, mert az önmegvalósítás azt jelenti, a lelkem választott egy utat, ami számomra fontos és a többi létező javára is válik. A szíved energiája is benne van. Szeretned kell, azt amit csinálsz. Ez a hivatás tudat. A torokcsakra energiáját blokkolja a „kockásító” iskolarendszer, ahol hiányzik a tehetségek kibontása, gondozása. Ha a gyerekkorban durvább esetben kuss a neved, hogyan tudnál kiállni magadért? A félelem miatt visszahúzódsz, félsz attól, megmutasd, milyen vagy. Hogy olyan munkát végezz, ahol fejlődsz és megbecsülnek. Helyette sodródsz, áldozatként éled az életed. Létrejön az alulműködés. Számos tehetség felvállalta inkább a deviáns életutat, mint azt, hogy a zsenialitását feladva „jógyerek” „jótanuló” legyen…

 

Túlműködés esetében a leggyakrabban előforduló ok az önmagunkkal támasztott irreális elvárás és az ebből fakadó stressz. Figyelj rám, kevésbé tökéletesként is szeretnek kell önmagad ???? A pajzsmirigy megnagyobbodása azzal a tünettel jár együtt, az élet fojtogat, nehezen kapsz levegőt, ami a szabadság és a feltétel nélküli szeretet energiájától való elszakadást szimbolizálja. Kiemelten fontosnak tartom itt is és más betegségek esetében is két terület rendbe rakását. Egyik maga a családi minta, ha ugyanaz a betegség ismétlődik, a hajlam a génekbe íródik.

A program mint sorsminta ezt határozza meg: ide tartozom, ehhez a családhoz, tőlük kaptam az életem, pl. pajzsmirigy alul működéssel együtt. Egy téves hit akadályozza a gyógyulást, az, hogy a sorsukban osztozni kell. Ezt érdemes letenni, helyette a szeretetre és a fejlődésre épülő odatartozást beállítani programként.

 

A másik terület a Belső Gyermek gyógyítása. A kapcsolódás a Belső Gyermekhez segít megszabadulni a szorongástól, a megfelelési kényszertől, segít feldolgozni azoknak a bántásoknak a fájdalmát, amikor más voltál, kevesebbet nyújtottál, mint amit elvártak.

 

sclerosis multiplex lelki okai

 

Autoimmun betegség, ahol az immunrendszer az idegszálak védő burkát támadja és roncsolja. A lelki oka az, hogy az adott ember tévedésben él. Ezért az immunrendszere téved. Alapvetően téved abban, mi jelenti a biztonság érzetet, mi ellen kell védekezni. Önmaga, a saját lénye megélése ellen védekezik. Azt a részét támadja, ami az információk és ingerek vezetéséért, a jó válaszreakciók kezeléséért működne.  Belülről romboló öngyilkosság. Ha kaptál és elfogadtál egy én idegen szerepet, ezzel a szereppel teljesen azonosultál, elfelejtve azt, ki is vagy valójában. Ebbe lassan és biztosan tönkre mész. Mert az életöröm, a lélek öröme, a lelki béke és a belelazulás a létezésbe hiányzik. Teljes elutasítása az egészséges önzésnek. Elfogadása egy olyan életnek, ami súlyos szorongásra van felépítve. A szorongás onnan fakad, úgysem tudom jól megoldani, de jónak kell lennem, ezt mások mondják meg, mindig, minden esetben. Multiplex, ami azt jelenti, változatos helyeken fordul elő. A sclerosis megkeményedést jelent. Keményen bánsz magaddal a lágy, elfogadó, támogató önempátia nélkül… Mert a családi mintából ez jön, tévedésből elhitted, az életnek ilyennek kell lennie…

 

Tünetek lelki jelentése. Szem, nem akarsz ezzel szembenézni, nem akarod látni, mit teszel magaddal.

Mozgás, merevség, csak így, keményen, bármennyire fáj. Ügyetlenség, emiatti szorongás, hiányzik az elfogadása annak, mindenki hibázik. Gúnnyal, megszégyenítéssel „nevelő” gyermekkori hatás, téves önazonosulás, béna vagyok. 

Beszédprobléma, lehetetlen, hogy szót emelj magadért. Kinevetnek.

Önellátási képtelenség, ez azt jelenti, teljesen lemégy gyerekbe, azt éled, magadért semmit sem tehetsz, a környezeteden múlik minden.

Szorulás, az anyától, anyai mintából átvett szorongás.

Vizelettartási probléma, súlyos félelem az apai szigortól.

Libidó csökkenés, eltűnik a vágy, hogy átadd magad a testi örömöknek. Megéld a benned élő nőt vagy férfit. Ismét itt van a háttérben a szorongó gyermeki én.

 

Mi az ami segít?

 

A testnek a könnyű, örömteli mozgás. Újratanulni a koordinációt.  Örömmel. Segítséggel. Könnyedén.

 

Terápiában a családi negatív minták oldása. Hellinger családállítási oldásokkal. Regresszióval a múltban – elsősorban a gyermekkorban – megélt félelmetes, fájdalmas, megszégyenítő emlékek felszínre hozása és meggyógyítása. Az elzárt, elutasított, fájdalomban, félelemben, szégyenben megrekedt részek elismerése és visszakapcsolása a feltétel nélküli szeretetbe. A feltétel nélküli szeretet következő aspektusainak befogadása és megélése: isteni nyugalom, ősbiztonság, támogató jóindulat, szerethetőség az összes gyengeséggel együtt. Simogató lágyság.

 

 

Ha azt érzed, ezekre a módszerekre szükséged van, szívesen lépnél a lelki és testi gyógyulás útjára, most terápiás kedvezményt adok, az első, akár személyes akár távban történő oldás, konzultáció díja 2000 Ft. Távban messengeren vagy skype-on történő hanghívással kapcsolódunk, személyesen Székesfehérváron tudunk találkozni.

 

 

 

 

Comments are closed.