Hogyan keletkezik a betegség a fizikai testben?

 

Történik velünk egy életesemény, vagy események sora, amikhez kapcsolódó érzéseinket elfojtjuk, vagy más módon leválasztjuk a történtekről. Mert fáj, mert szégyelljük magunkat, mert a biztonságérzetünket, a jó lelki közérzetünket romba dönthetné. Mivel az adott dolog azért történt meg velünk, mert valamit nagyon rosszul csináltunk, vagy azért, mert a lelki fejlődéshez szükségünk van annak az érzésnek az átélésére. Hogy átformáljon, empatikusabbá, bölcsebbé, érettebbé tegye a személyiségünket, ezért meg kell élni, mivel a tanítást a lelki szinten elhárítottuk, kénytelen a fizikai testben megjelenni, a testünk meghatározott részén létrejön maga a betegség.

A betegség pontosan azokat az érzéseket fogja kiváltani, amit ha bevállaltunk volna eredetileg a lelkünkben, egészségesek maradhattunk volna. 

Nézzünk erre konkrét példákat a teljesség igénye nélkül.

A félelem, hogy az anyagi javainkat a gyengeségünk miatt elveszíthetjük, létrehozza a hasmenést. A hasmenés az ahol az ”anyagot” nem tudjuk megtartani, és ami nagyon le fog gyengíteni.

Visszérprobléma: helytállás nagyon nehéz helyzetekben, ahol elfojtjuk annak a fájdalmát, hogy tönkre tesszük magunkat.

Cukorbetegség: az édes életre való vágy elfojtása, ahol a háttérben a szeretethiány áll, orális fixációvá válik az evés. Le kell mondani arról, ami édes és finom, a lélek elfojtja a veszteség megélését, cukorral pótolja a szeretetet egészen addig, amíg beteggé teszi magát. Ha nem hajlandó ezzel szembe nézni, a látását is elveszítheti. 

Ekcéma lelki oka: valaki irritál azzal, hogy a saját akaratát rád erőlteti, megszabja, mit tegyél. Érzelmi zsarolással, más kényszerítéssel átlépi a határaidat. Nem tudunk nemet mondani, pedig irritál, ezért az elfojtott méreg a testünket határoló bőrünkön keresztül távozik. 

Gyulladások, be vagy gyulladva, ugye?  Különböző területekhez tartozó félelmek okozzák. Torokgyulladás a kommunikációhoz és a felelősség bevállalásához kapcsolódik.

Fogíny gyulladás lelki oka az, hogy félünk attól valami fontosat nem tudunk megtartani. Az egészséges íny tartja stabilan a fogainkat.

Pattanásos arc: az ellenkező nem távol tartása erős gátlások miatt, általában félelem az érzelmi sérülésektől.

Derékfájás. Derekasan helyt állsz. Elfojtod a vágyadat a könnyebb életre, beletörődve a nehézségekbe. 

A gyógyuláshoz meg kell találni az összes lelki okot, ami kiváltotta a betegséget. A lelki okok feltárása viszont csak az első lépés, hiszen nem elég tudni, hogy milyen lelki problémákat hárítottál eddig. Egy fiatal nő, aki hozzám fordult, már évek óta szenvedett az ekcémája miatt. Gyorsan rendbe jött, mert kioldottuk a haragját az alkoholista szülője felé. Az apja kihasználta, irányította, kicsi szeretet morzsákért és sajnálatból megtett mindent az apjának, a haragját pedig elfojtotta. Hogyan csináltuk?

Megerősítettük az én-határokat, kijelölve azt, hogy a másik meddig szólhat bele az életébe. Lerakta annak a lelki tehernek a cipelését, hogy a másik ember sorsát megválthatja. A hiányzó szeretetet, elfogadást megélte meditációban, ezzel feltöltődött. Elfogadta a szülőjét és magát olyannak, amilyen.

Egy fiatal lánynál a probléma szívritmus zavar és bulímia volt. A szívcsakra túlpörgött, a szolár pedig energiahiánnyal küszködött. A szerethetőségének a hitét lerombolta a családja, az apja megtagadta, több családtag pedig állandóan rombolta az egóját kritikákkal, maximalista elvárásokkal. A megoldás az volt, hogy tanulja meg saját magát elfogadni és szeretni, megbecsülni. Ébredjen rá arra, hogy teljesítményektől függetlenül a lénye csodálatos és szerethető. Megérteni a többiek mit miért tesznek, mi az, amit tőlük kaphat, hiába akar önmagából többet adni, ha befogadásra viszont nem képes. Felismerte, mennyire fontos, hogy saját magát az első helyre tudja helyezni, ezáltal a szív és étkezési problémái megszűntek.

Ha régóta küszködsz krónikus betegséggel és végleges megoldást szeretnél, próbáld ki a terápiás beszélgetést velem! Az első alkalom ingyenes, szabadon dönthetsz, hogy folytatni szeretnéd-e.

 

 

 

Comments are closed.